Om oss

En värdinna ger trygghet
Vår värdinna, som är utbildad undersköterska arbetar 50 % måndag- fredag Hennes uppgift är att skapa trivsel och trygghet, hålla kontakt med hyresgästerna och finnas till hands med råd och upplysningar samt att allmänt vara en person som man kan prata med, om man inte mår bra eller känner sig ensam.

Lokalerna
En samvarolokal finns för gemensamma aktiviteter av olika slag och i anslutning till den lokalen finns dam- & herrfrisör samt fotvård. Läs- och talböcker finns att låna, böckerna byts ut regelbundet av Stadsbiblioteket.

Nära Tills hyresgäster kan, utan kostnad, boka lokalen för privata fester, tala med värdinnan. Tillfälliga gäster kan erbjudas övernattning till ett billigt pris, värdinnan ger ytterligare information.

Antita Ohlsson, fotvårdsspecialist

Hårfrisörska Birgitta Blyckert med MajBritt Arnström

Gemensamma måltider
Hyresgäster som så önskar kan äta lunch i samvarolokalen alla vardagar som värdinnan är på plats. Maten levereras från restaurang Parken. Det finns flera rätter att välja mellan och man bokar hos värdinnan dagen innan.  Det går också bra att bara köpa en matlåda att ta med hem.

Vid behov av hemtjänst eller hjälpmedel
Kommunen ansvarar för den hemtjänst och ev. vård den enskilda hyresgästen kan behöva.  Flera privata aktörer finns också att välja mellan.

Maggan och Elvy spelar och sjunger

Ett rikt utbud av aktiviteter
På Seniorboendet finns ett Gårdsråd som tillsammans med värdinnan planerar och organiserar aktiviteter för och tillsammans med de hyresgäster som önskar delta. Det kan gälla studiecirklar, utflykter, underhållning och fester av olika slag. Exempel på andra aktiviteter är: Allsång, Andakt, Gymnastik, Hantverk och informationsmöten. Våra Kultur- och studieverksamheter genomförs i samarbete med Studieförbundet Bilda.  Gårdsrådet vill verka för att hyresgästerna lär känna varandra men att vars och ens integritet respekteras. Boende i grannskapet är också välkomna till gemensamma aktiviteter i huset.